Joulukalenteri Muumien viisauksin

1.12.2020

Vuoden pimein aika pohjoisella pallonpuoliskolla on käsillä. Siksi joulukuun alkaessa kokosimme muumimaisia ajatuksia pimeydestä selviämiseen kevään kirkkautta odotellessa. Käperryitpä sitten sohvan nurkkaan lukemaan tai reippailet raittiissa ulkoilmassa energiaa etsien, meillä on joulukuisina aamuina ajatus juuri sinulle. Ehkä juuri Pellingin Klovharun luodolla kirjoitettukin.

Muumit näyttäytyvät tyyninä, lempeinä ja täynnä iloa. Heidän maailmansa on kuitenkin suurten mullistusten kourissa. Muumit joutuvat pakenemaan myrskyjä, tulvia, tulivuorenpurkauksia ja pyrstötähteä.

He ajautuvat eroon toisistaan, mutta kohtaavat neuvokkuuden avulla uusia ystäviä. Sinnikkyyden ja rohkeuden avulla muumit löytävät lopulta myös aina toisensa - ja oppivat itsestään uusia asioita.

Tove Janssonin Muumi-tarinat painottavat myös, ettei kukaan voi pysyä loputtomasti samanlaisena. Silti suurista muutoksistakin huolimatta ystävyys, luottamus ja uteliaisuus auttavat uusissa tilanteissa.

Epävarmuuden ja muutosten maailmassa muumit voivatkin tuoda meille toivoa, näköalaa ja taitoa ymmärtää erilaisia tunteita ja inhimillisiä kokemuksia. Tätä tarvitaan eri ihmisryhmien välisen ymmärryksen ja yhteistyön kehittämiseksi.

Porvoon vanhempainyhdistyksen tämän vuoden pääsanomana on ja on ollut #olettärkeä #duärviktig.
Perhekeskeisyys ja toisista välittäminen ovat muumimaailman ydin - asiat, jotka korostuvat juuri tässä ajassa.

Haluamme toivottaa Muumien myötä pohtivaa joulun odotusta, pidetään huolta toisistamme! 

Joulukalenterimme pohtivin ajatuksin julkaistuu päivittäin POFFin Facebookissa klo 7.20.