Read Hour 8.9.2021 - porvoolaisille kouluille yhteisöllisiä pelejä

Joka kahdeksas nuori valmistuu peruskoulusta ilman riittävää lukutaitoa. Lasten ja nuorten säätiön selvityksen mukaan vain 25 prosenttia nuorista pitää lukemista mielenkiintoisena. Hätkähdyttävintä viimeisimmissä PISA-mittauksissa oli tulos, että pojista 60 prosenttia lukee vain, jos on pakko. Tutkimusten mukaan kodin rooli lasten lukutaidon kehityksessä on yhä merkittävämpi.

Meidän on yhdessä tartuttava lukutaidon edistämiseen. Kotien ja koulujen. 

Read Hour on suomalaisten yhteinen lukujuhla, jonka tavoitteena on innostaa lapset ja nuoret lukemisen pariin, ylläpitää yhteiskunnallista keskustelua lukemisesta sekä juurruttaa Suomeen oma lukemisen juhlapäivä. 

Tänä vuonna porvoolaiset koulut ovat saaneet Porvoon vanhempainyhdistyksen (POFF), kirjaston ja kaupungin lukuhankkeiden yhteisen haasteen osallistua Read Houriin. 

POFF arpoo lisäksi lukutuntia viettävien koulujen kesken pelejä. Yhteisöllisyyden ja kaveritaitojen teemavuonna pelit kannustavat entistä vahvemmin yhteisen tekemisen ääreen. 

Viime vuoden Read Hour-päivänä haastoimme porvoolaiset alakoulut lukemaan. Haasteeseen osallistuneiden kesken arvoimme koulukohtaisia kirjakasseja, jotta jokainen oppilas voisi löytää omasta koulukirjastostaan mielenkiintoista luettavaa.

Read Hour -kampanjan (1.—8.9.) suojelijana toimii tänäkin vuonna tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Kampanja huipentuu koko Suomen yhteiseen lukutuntiin keskiviikkoiltana 8.9. klo 19.

16.9.2021: Onnea Albert Edelfeltin koulu, Grännäs skola ja Vårberga skola, koulunne voittivat Read Houriin osallistumisesta kasan pelejä.