Yhteisöllisyyden vuosi

Koulurauha, kaveritaidot ja (koulu)kiusaamattomuus ovat puhututtaneet Porvoossa läpi lukuvuoden. Myös kaikkia Porvoon kouluja edustava vanhempainyhdistys POFF haluaa toimia sen eteen, että jokaisella lapsella ja nuorella olisi koulussa mahdollisimman turvallinen ja hyvä olla. Siksi yhdistyksen vuoden 2021 vahvin teema on yhteisöllisyyden vahvistaminen, kaveritaitojen huomioiminen ja kiusaamisen vastainen työ.

Kampanjavuoden tarkoituksena on havahduttaa miettimään jokaisen toimijan vastuuta ja myös mahdollisuutta vaikuttaa ja tukea. Teemavuosi kulkee aihetunnistein #olettärkeä #äläoletörkeä.

Kouluissa tehdään paljon työtä lasten ja nuorten hyvinvoinnin puolesta. Tähän tarvitaan mukaan meistä jokainen. Me kaikki voimme vaikuttaa, koteina, kouluina, yhdistyksinä, kuntana, yksityisinä toimijoina.

Toteutamme teemavuoden aikana monenlaista ohjelmaa:

  • Ystävänpäiväviikolla koululaisille ja perheille rakennetaan avoin kaveritaitopolku keskustan tuntumaan.
  • Porvoolaiset koulut ja vanhempainyhdistykset kävelevät kiusaamattomuuden puolesta syksyllä 2021 - haastamme mukaan myös muut! 
  • Yhdistys palkitsee kevätlukukauden päätteeksi vuoden yhteistyöntekijän. Koulujen henkilökunta voi ehdottaa tähän kisaan omaa kollegaansa.
  • Jo nyt hyvässä vauhdissa on asiantuntijakirjoittajien kirjoitussarja, jossa pohditaan teemaa eri näkökulmista; kuten opetusministerin, yksinäisyystutkijan ja kouluterveyskyselyissä lasten ja nuorten osallisuutta tarkastelevan.
  • Muun muassa kaveritaidoista kirjoittanut lastenkirjailija Paula Noronen tekee Porvooseen toukokuisen virtuaalivierailun ja samalla palkitaan kaveritaitokisan kolme voittajakoulua Norosen "Supermarsun kirja ystävyydestä"-lukupiirikirjapaketilla.
  • Koululaisten ”Olet tärkeä”-teemaisessa kirjoituskilpailussa palkintoina on luokkatasoisia elämyksiä mm. elokuvaesityksiä herkkuineen.
  • Yhdistys kutsuu huoltajat syksyiseen keskustelutilaisuuteen, jossa on puhujina useita asiantuntijoita.
  • Lukuisat osallistavat haasteet ja kilpailut läpi vuoden

POFF haastaa mukaan kaikki porvoolaiset koulujen vanhempainyhdistykset ja muut lasten ja nuorten parissa toimivat tahot tekemään hyviä tekoja. Palkitsemme vuoden päätteeksi porvoolaisista vanhempainyhdistyksistä teeman parissa aktiivisimmin toimineen.

Työtä lasten ja nuorten parhaaksi tehdään yhdessä, lukuisten toimijoiden kanssa. Kiitos, että olette mukana.