Haussa varhaiskasvatuksen vuoden yhteistyöntekijä Porvoossa!

9.11.2023

Haussa varhaiskasvatuksen vuoden yhteistyöntekijä Porvoossa! Ehdota kollegaasi ja tule itsekin palkituksi

Porvoon vanhempainyhdistykset ry Föräldraföreningar i Borgå rf (POFF) etsii ensimmäistä kertaa vuoden yhteistyöntekijää varhaiskasvatuksen sektorilta Porvoossa.

  • Nyt myönnettävällä tunnustuksella halutaan korostaa sitä, että tärkeä vuorovaikutus kotien kanssa alkaa jo ensimmäisistä hoitovuosista. Samalla tämä on tapa kiittää vuoden päätteeksi varhaiskasvatuksen sitoutunutta henkilöstöä, kertoo Porvoon vanhempainyhdistysten puheenjohtaja Marika Salomaa.
  • Etsimme porvoolaisista päiväkodeista ja varhaiskasvatuksen sektorilta henkilöä, joka on omaksunut yhteistyöntekijän roolin ja ollut valmis vaikeinakin aikoina toimimaan ratkaisuja etsien ja yhteistä ymmärrystä lisäten, jatkaa Salomaa.

Kun haluat kiittää kollegaasi hyvästä päiväkodin ja kodin yhteistyöstä, teethän ehdotuksen. Vinkkaa tuttua porvoolaista varhaiskasvatuksen opettajaa, lastenhoitajaa, erityisopettajaa, sosionomia, päiväkodin johtajaa tai vaikkapa ruoka- tai tilapalveluiden toimijaa.

Onko juuri Sinun työkaverisi yhteistyön rakentaja sekä päiväkodin sisällä että suhteessa koteihin? Myönteinen, toista arvostava ja niin lapsen, työkaverin kuin huoltajankin yksilöllisesti kohtaava? Onko hänen työnsä tavoitteellisen osallistavaa, läpinäkyvyyttä edistävää ja kodeille aktiivisia vaikutusmahdollisuuksia luovaa? Lapselle lämpöä ja ymmärrystä osoittavaa?

Tee ehdotus hyvin perustein marraskuun loppuun, 30.11., mennessä porvoonvanhemmat@gmail.com. Mainitse viestissäsi ehdotettavan henkilön nimi ja yksikkö, perusteet sekä ehdottaja.

Porvoon vanhempainyhdistykset ry Föräldraföreningar i Borgå rf (POFF) palkitsee ehdotusten pohjalta varhaiskasvatuksen vuoden yhteistyöntekijän 200 euron lahjakortilla hemmotteluhetkeen Ecoskiniin. Koska hyvällä on tapana kiertää, huomioidaan luonnollisesti myös ehdotuksen tekijä 50 euron lahjakortilla samaan paikkaan.

POFF on huomioinut vuoden yhteistyöntekijän kouluissa jo kolmen vuoden ajan, ja haku alkaa jälleen maaliskuusta alkaen. Varhaiskasvatuksen puolella haku toteutetaan ensimmäistä kertaa.

  • Yhteistyöntekijän etsiminen ja kiittäminen on yksi mieleenpainuvimpia toteutuksia. Kun palkittaviin otetaan yhteyttä, kiitos tulee aina yllätyksenä. Että ei ole totta, minunko työ, minuako kiitetään? Ihan välittömiä ensimmäisiä kommentteja vuosi toisensa jälkeen on, että me tehtiin tämä yhdessä. Minun työyhteisö, me kaikki. Jokainen painottaa lasten ja nuorten hyvinvointia, huomaamista, läsnäoloa ja yhteistä kasvatusvastuuta. Siksi me toivomme, että tämä löytää nyt paikkansa myös varhaiskasvatussektorilla, kertoo Salomaa.

Vuoden yhteistyöntekijä varhaiskasvatuksessa palkitaan 12.joulukuuta kutsutilaisuudessa Cabriolessa.

Lisätietoja:
Marika Salomaa,

Porvoon vanhempainyhdistykset ry, puheenjohtaja